3D Modellen Rijkswaterstaat

Voormalig RWS kantoor in Terneuzen

Het voormalige Rijkswaterstaatkantoor in Terneuzen is gesitueerd op het sluizencomplex van het kanaal Gent-Terneuzen. In het zeer duurzame en integrale ontwerp wordt gebruik gemaakt van verzaagde, afgedankte meerpalen voor de buitengevel en de galerijen in het atrium. Het is sinds 2000 het meest duurzame kantoorgebouw van Nederland.

 

 

RWS kantoor in Utrecht

Westraven is een kantoorgebouw van Rijkswaterstaat in de Nederlandse stad Utrecht. Het circa 85 meter hoge en 23 etages tellende kantoorgebouw werd in 1975 ontworpen door het architectenbureau Lucas & Niemeijer en 1976 in gebruik genomen. Bij de bouw is een bepaalde vijzeltechniek toegepast (een zogeheten jack-blockmethode). Hierbij werkt men in de ruwbouw voornamelijk op grondniveau en wordt daar qua etages gestart met de bouw van de bovenste verdieping.

 

 

Houtribdijk sluizen

De Houtribsluizen is een sluizencomplex op de vaarroute tussen Amsterdam en Lemmer bij Lelystad. Het complex werd in 1975 geopend. In de periode 2010-2012 werden de sluizen gerenoveerd. De Houtribdijk scheidt het IJsselmeer van het Markermeer. Het complex Houtribsluizen bestaat uit twee schutsluizen en een spuisluis.

 

 

RWS kantoor Rotterdam

‘De Maas’ in Rotterdam is een spiegelend kantoorgebouw uit 1989. De ligging aan de Maas maakt het tot een uitgelezen locatie voor Rijkswaterstaat. Door inpassing van vides, vervanging van de gevel en herinrichting wordt dit deze toren getransformeerd tot ‘De Nieuwe Maas’, een icoon van duurzaamheid.

 

 

 

Naviduct Krabbersgat

Een naviduct is een aangepast soort aquaduct, waarbij zich in de waterloop een sluis bevindt. Naviducten hebben hoge constructiekosten vergeleken met de standaard sluizen met bruggen, maar de economisch gunstige factor die ze met zich meebrengen is dat ze oponthoud van (goederen)verkeer tegengaan. ’s Werelds eerste naviduct is in 2003 geopend in de Houtribdijk bij het Nederlandse Enkhuizen: naviduct Krabbersgat.

 

 

Stevin Sluizen (Afsluitdijk)

De Stevinsluizen zijn een sluizencomplex in de Afsluitdijk bij Den Oever. Tezamen met de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand beheersen zij het waterpeil van het IJsselmeer, en daarmee ook van het achterland. Het water van het IJsselmeer wordt gespuid op de Waddenzee. De Stevinsluizen zijn vernoemd naar Hendrik Stevin, die in 1667 het vroegst bekende plan publiceerde om de Zuiderzee af te sluiten.

 

 

Download de Rijkswaterstaat wereld

Je kan ook de hele Minecraft wereld downloaden. Sleep deze map in het mapje “saves” in jouw .minecraft map en speel ermee in singleplayer. Gebruik versie 1.12.2.